OceaniŽ - AustraliŽ - Rondreis Pasca - Van Augusta naar Busselton

Van Augusta naar Busselton
Tekst en foto's: Pasca Nabben
Reistijd: maart - april 2009

AustraliŽ - West AustraliŽ

 

     
 


Lekker luieren in Augusta
 

5/4/2009 - Ook al hebben we vandaag niets gepland en blijft de camper staan, om 06.20 uur zitten we al aan de koffie. Het ziet er naar uit dat het een heerlijk zonnige dag gaat worden en daar gaan wij van genieten. Vroeg in de morgen wandelen we naar het centrum van Augusta om even wat inkopen te doen en een telefoonkaart te halen.
 

De route heen en terug is 6 km. dus makkelijk lopend te doen. Het eerste gedeelte lopen we via een rustige weg langs de zee, er staan hier prachtige huizen die allemaal hoger gelegen zijn dus geweldig uitzicht op zee hebben.

De zee gaat over in een meer waar al diverse mensen aan het vissen zijn, ook hier zien we de ďvistafelsĒ, tafels waar je direct je vis schoon kunt maken, deze hebben we al op veel plekken gezien.

In Augusta is het nog rustig op dit vroege uur, het is een gemoedelijk plaatsje met maar eigenlijk 1 grote doorgaande weg. In de supermarkt nemen we het plaatselijke krantje mee en daar staat een verslag in van de fietsroute die gisteren heeft plaatsgevonden en waar wij met onze camper middenin zaten om in Augusta te komen. Bij het meer zien we nog grote groepen pelikanen.

Terug bij de camper eerst een ontbijtje en dan is het tijd voor een strandwandeling. De rest van de dag ondernemen we weinig en dat vinden we niet erg! Strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje!


Cape Leeuwin - Vuurtoren


Zonsopkomst - Grotten - Zonsondergang
 

6/4/2009 - Voor we op de camping wegrijden eerst naar het strand voor de zonsopkomst (we zijn er weer vroeg bij). Een half uurtje later zijn we op weg naar de vuurtoren van Cape Leeuwin, deze staat op het uiterste puntje en het is de plek waar twee oceanen samenkomen.
 


Cape Leeuwin Naturaliste - Historisch waterrad

Verderop bezoeken we nog een oude watermolen. Deze watermolen voerde in vroeger tijd het water aan voor de bouw van de vuurtoren en later voor de wachters van de vuurtoren.

Op de terugweg geven we de sleutel van de camping af (er was vanmorgen nog niemand aanwezig) en dan rijden we naar het noorden over de Cave Road.

We willen een bezoek brengen aan de Jewel Cave, de eerste rondleiding is om 09.30 uur dus we hebben tijd voor een uitgebreid ontbijt bij de cave en maken daarna nog een wandeling naar de oorspronkelijke opening van deze grot. Om 09.30 uur meldt de gids dat we kunnen beginnen met de toer en met 4 anderen dalen we af.

De grot is prachtig en herbergt de grootste stalactieten en stalagmieten van AustraliŽ. De enthousiast gids vertelt veel bijzonderheden. De temperatuur in de grot is constant 17 graden, niet echt heel erg koud dus. In de grot zijn ook veel figuren te herkennen, een rots die op een kameel lijkt, een rots die op Maria met kindje Jezus lijkt. Ook ligt er een geraamte van een Possum. De gids moet ons wel even uitleggen wat dat is!
 

De ondergrondse wandeling  duurt een uur en is prachtig!

Na de toer rijden wij verder richting het noorden en maken een ommetje om in Margaret River wat boodschappen te doen. Onderweg daar naar toe komen we hier en daar al velden met wijnranken voorbij.

Margaret River is een leuke stad om doorheen te wandelen, veel winkels en terrasjes. Nadat we onze boodschappen hebben gedaan rijden we naar Yallingup en besluiten om hier te overnachten.

We vinden een camping aan zee. De zee wordt hier druk bezocht door surfers en het is mooi om te zien hoe zij hun capriolen uithalen op de hoge golven. John neemt ook nog een duik. Yallingup stelt als dorp niet zo veel voor. We maken nog een wandeling en komen uit bij prachtige tuinen.


Jewel Cave


ís Avonds naar de zonsondergang kijken, op het grasveld wat aan de zee grenst halen mensen BBQ's tevoorschijn en de tafeltjes worden gedekt. Er hangt een erg gezellig sfeertje.
Camping: Yallingup Beach Holiday Park, $28,50 (incl. korting met de parkpas) met power. Deze camping wordt neergezet als een van de mooiste in deze omgeving, van ons krijgt het de titel: meest ongezellige! Gereden km: 118.


Korte reisdag
 

7/4/2009 - Vannacht om 03.00 uur de luifel opgetrokken, de wind is behoorlijk aangesterkt. Ook vanmorgen waait het nog behoorlijk, maar het ziet er naar uit dat we wederom een warme zonnige dag krijgen. Na een snel kopje koffie rijden we om 07.00 uur weg in Yallingup.
 


Aan het strand van Meelup

De zon komt net op en we rijden naar het meest westelijke puntje, naar Cape Naturaliste. Op dit punt staat een vuurtoren, de omgeving is vreselijk saai, waarschijnlijk is er pasgeleden nog een brand geweest, alles ziet er dor en kaal uit. En er zijn hier weer ontzettend veel vliegen!

Als we bij de vuurtoren wegrijden zien we nog kangoeroes. We maken een lus en rijden naar Meelup. Meelup ligt aan een prachtig strand. Wij gaan bij de vissers op het strand kijken en ontbijten daarna op dit mooie plekje.

In Dunsborough doen we enkele boodschappen en gooien we de tank vol. Daarna rijden we door naar Busselton, vandaag dus een hele korte reisdag! De camping ďLazy DaysĒ, doet ons iets te ďLazyĒ aan en we rijden nog een stukje door. Bij de tweede camping is het raak, veel privacy, we krijgen  een superplek aangewezen en de camping ligt aan zee.


Vanmiddag lekker op het strand gelegen, boekje erbij... De zonsondergang vanavond is prachtig en bestaat uit de kleuren rood, oranje, rose, paars en geel, echt een plaatje. Camping: Busselton Caravan Park, $64,- voor 2 nachten met power. Gereden km: 68.


Busselton
   

8/4/2009 - Vandaag blijft de camper staan. We kunnen hier 2 dagen blijven, vanaf donderdag zit het vol i.v.m. Pasen. Daar hadden wij helemaal niet bij stilgestaan maar Pasen wordt hier groots gevierd en menig familie gaat er een lang weekendje op uit.
 
Vanaf Kalgoorlie horen wij al dat er geen campingplaats meer te krijgen is aan de kust. Ach, we zien morgen wel, anders wordt het de laatste dagen ďwildĒ kamperen. Vanmorgen lopen we via het strand naar Busselton.

Busselton is een leuk stadje met hier en daar historische gebouwen. We bestellen een ontbijtje aan de boulevard met uitzicht op de jetty.

Helaas is de jetty gesloten i.v.m. werkzaamheden, erg jammer want aan het eind van deze houten jetty is een onderwater observatieruimte en daar hadden we graag een kijkje willen nemen.

Om 11.00 uur zijn we terug bij de camper. We maken er een luie dag van en vertoeven enkele uurtjes op het strand. ís Avonds de hamburgers op de BBQ en heerlijk gegeten.


Busselton - Langste houten pier
van het zuidelijk halfrond


Camping zoeken Ė Binningup beach
 

9/4/2009 - Om 07.10 uur zijn we op weg naar? Gisteravond nog gehoord dat het onwaarschijnlijk is dat we nog op een camping terecht kunnen. Maar ja, wie zijn wij als we het niet toch gaan proberen? Vanuit Busselton rijden we naar Australind, doen wat boodschappen en nu we hier toch zijn gaan we op zoek naar het kleinste kerkje van AustraliŽ.
 


De enige winkel in Binningup Beach

Nadat we het hele dorp 3 keer gezien hebben, geven we het op... het kerkje moet wel erg klein zijn, want wij hebben het niet gevonden!

Vanuit Australind rijden we door naar Binningup beach. Op een mooie parkeerplaats hebben we aan zee ons ontbijtje. John merkt op dat als we echt geen camping kunnen vinden we de camper gewoon hier parkeren. Na ons ontbijtje rijden we door naar Myalup Beach. Op de weg zien we een kangoeroe de weg over schieten terwijl er ook tegenliggers aankomen... het gaat net goed en het beestje haalt de overkant.

In Myalup is een camping en we wagen het er op We beginnen hier met informeren want na Myalup beginnen alle grotere kuststreken waar de campings zeker vol zijn.

De vriendelijke dame van de camping geeft echter al direct aan dat alles vol zit! Oeps! Als zelfs een camping in Myalup al volgeboekt is... We moeten het maar eens in Binningup Beach proberen, oppert ze. Maar dat is de plaats waar we net vandaan komen! Ook geeft ze nog mee dat verder zoeken richting Perth geen enkele zin heeft, alles zit vol! Nou... en nu? John neemt het besluit om toch terug te rijden naar Binningup, daar was ook een camping en anders maken we gebruik van de parkeerplaats.
 


In de duinen van Binningup

De camping in Binningup ziet er geweldig uit en ligt vlak bij zee. Precies zoín plek waar we onze laatste 3 dagen willen doorbrengen.

We zijn het er wel over eens dat het mooi is geweest, genoeg gereisd, veel gezien en ondernomen, we willen niet van af nu alleen nog maar moeten zoeken naar campings.


Binningup - Duinen en strand


Lekker luieren de laatste dagen op een mooi plekkie heeft de voorkeur! Even de hele reis rustig laten bezinken, zullen we maar zeggen. De eigenaar op de camping in Binningup geeft aan dat we geen beroerdere tijd hadden kunnen uitkiezen om een camping plaats te zoeken, het is tenslotte lang weekend i.v.m. Pasen! Maar... hij heeft nog wel een plek! We mogen eerst even kijken voordat we beslissen, hij sluit zijn winkel en loopt met ons mee. Wij verwachten eigenlijk zoín achteraf plek waar niemand wil staan. Onze verbazing is groot als hij ons een prachtplek aanwijst! We hoeven niet eens te overleggen!

Kunnen we tot maandagmorgen blijven? Geen probleem! Yes! Het is ons gelukt. Wij blij, de eigenaar blij! Camping: Binningup Caravan Park, $112,- voor 4 nachten met power. Gereden km: 100.


Perth!
 

13/4/2009 - Daar zitten we dan! Terug bij het Sullivans hotel in Perth. Vanmorgen zijn we om 06.50 uur uit Binningup weggereden. Vrolijk uitgezwaaid door de buren, het Australische echtpaar Richard en Colleen.
 

Om 10.00 uur hebben we de camper ingeleverd bij Apollo waar een erg onvriendelijke dame de sleutels van ons huisje in beslag nam. Dag huis!

Ons campertje heeft het goed gedaan! De laatste paar dagen hebben we heerlijk genoten, lange strandwandelingen gemaakt en veel boekjes gelezen.

Ook leuke avonden gehad met Richard en Colleen, erg gezellig allemaal. Tot twee keer toe hebben we dolfijnen gezien op 5 meter afstand van het strand.

Vanmiddag zijn we nog even Perth ingelopen om wat leuke souvenirs voor thuis te kopen, dat is goed gelukt! Vanavond de rugzakken inpakken, nog een nacht  Perth en dan naar huis! Morgen, 14 april, vertrekt tegen de middag onze vlucht.


Genieten van de zonsondergang


AustraliŽ: wat een prachtig land en vriendelijke behulpzame mensen. De rust en de ruimte hebben ons enorm aangesproken. We hebben nog maar een heel klein stukje gezien van dit prachtige continent, maar we gaan er meer van bekijken!
Vier weken AustraliŽ, wat is het snel voorbij gegaan maar wat hebben we er een mooie ervaring bij!!!
 


Meer reisverhalen op de website van John en Pasca


 


Pasca