Afrika - Egypte - El Gouna

El Gouna
Tekst en foto's: Joyce Frey
Reistijd: februari - maart 2012

Egypte

 

     
 

Uitstapjes heb ik niet gemaakt en avonturen heb ik niet beleefd. Toch is het me in El Gouna zo goed bevallen, dat ik er over denk om daar volgend jaar weer heen te gaan.

Hotel Dawar El Omda is klein maar erg uitgestrekt en is verdeeld over twee lagunes. Zelfs boven de brug zijn twee kamers. Ik bracht veel tijd door aan het zwembad en had al snel vrienden gevonden. Een paar keer ging ik naar het strand. Om daar te komen moest je met de gratis shuttleboot, want het hotelstrand ligt op een eilandje. Maar het zeewater was tamelijk fris. Ik ging toch liever zwemmen in het zwembad.
 


Hotel Dawar El Omda
 
Baai bij de Downtown


Ik maakte er gewoonte van om 's morgens en in de late middag een wandeling te maken. In het begin had ik moeite om de weg te vinden in de lagunes en over de bruggetjes. Maar al snel vond ik alles waar ik heen wilde gaan en genoot van de wandelingen in de opvallend schone omgeving.

Vaak wandelde ik naar de jachthaven, de Abu Tig Marina. Dat was een half uur lopen. Daar kon ik de prachtige schepen, die niet van arme mensen zijn, uitgebreid bewonderen. Ik vroeg me af waarom die boten allemaal wit zijn. Af en toe zag je een zwarte of blauwe streep aan de zijkant, maar verder zijn ze wit. Als de jachten leuke kleuren zouden hebben, had de haven er veel vrolijker uitgezien. Het is ook mogelijk om er met de bus of een Tuk Tuk (een kleine auto op drie wielen) heen te rijden.
 


Abu Tig Marina
 
Bus en Tuk Tuk


Ik was van plan om met de bus naar Hurghada te gaan, dat op ongeveer 20 kilometer afstand ligt. Maar op het laatste moment liet ik het toch voor wat het was en bleef in El Gouna, een imitatie van VenetiŽ, in de woestijn aan de Rode Zee.
 


Busstation


Bij de haven


"VenetiŽ"


Vaak maakte ik na het avondeten nog een wandelingetje Downtown. Op het grote plein zijn restaurants met terrasjes en winkels. Een paar zijstraatjes zijn ook erg gezellig.
 


Brug naar de Downtown
 
Het grote plein in de Downtown


Hoewel ik niets had ondernomen en niet eens een boottocht had gemaakt, was het toch jammer weer naar huis te moeten gaan. Ik had er graag wat langer willen blijven.

 


 
Joyce