Homepage

Filippijnen - Balisac
Tekst en foto's: Reni Rhebergen
Reistijd: april 2008

 

 

 

Cebu

Zuid Leyte

Camiquin

Balisac

 

21 april
Bij de stek aangekomen ben ik te water gegaan om weer te genieten van al het koraal en visjes. O.a. een lionfish gespot.

Vanmorgen om 8 uur op de boot afgesproken om uit te varen naar het eiland Balicasag, een klein half uur verderop. Na een uur duiken weer lekker aan boord en genoten van het eten, slapen, lummelen, kortom niks doen.

Vervolgens zijn we naar de 2e duikstek rond Balicasag gevaren, genaamd “Black Forest”. Hier komen twee stromen bij elkaar en ik was dan ook best nerveus voor deze stromingsduik.

Ik sprong als laatste in het water en ik was nog niet onder, of ik merkte dat mijn zwemvlies niet in orde was. Daar lag ik dan, kijkend of hij nog te maken was, drijvend aan het oppervlak met een regulator in vanwege de golven.

Met seinen geprobeerd duidelijk te maken aan degenen, die onder waren, dat het niet goed ging. Eric kwam boven en we besloten om met Bram erbij aan boord te klimmen en opnieuw naar de drop-off te gaan.

Inmiddels waren we namelijk al minimaal 100 meter verder. Aan boord snel andere vinnen en, na wat overhaalwerk van Eric, weer het water in. Na de bodem van de drop-off bereikt te hebben op ca. 5 meter, zijn we eerst maar even gaan liggen en toen langzaam naar het rif gezwommen. Daarna was het “go with the flow”: heerlijk zweven door het water. Uiteindelijk was dit een heerlijke duik en ben dan ook blij dat Eric me toch even over de streep heeft


Pyamaslak op zeekomkommer

getrokken. Rond 2 uur waren we terug op het strand en hebben we gelunched. Weer lekker gelezen en natuurlijk even een massage genomen bij “Oasis”. Deze laatste dagen mag ik nog wel even genieten, vind ik. Daarom ook ’s avonds met elkaar bij Christiano gegeten … was weer heerlijk!

22 april
Vanmorgen rond 9 uur uitgevaren op weg naar mijn laatste duikbestemming hier op de Filippijnen: Arco point. Dit punt is ook waar de eerste duik werd gemaakt van de track, dus een mooie afsluiter voor mij. Het einde is het begin, de cirkel is rond! Al met al was het een heerlijke laatste duik en vind ik het jammer, dat het er op zit.

Rond 11 uur waren we terug bij ‘Oasis’ en daar een jonge kokosnoot gedronken en gegeten. Bij het resort natuurlijk weer een massage genomen en lekker gelummeld. Na het avondeten van elkaar afscheid genomen en ook van de meiden van ‘Oasis’. Morgen moet ik om 6 uur de taxi naar de veerboot hebben, dus niet iedereen zal wakker zijn.

23 april
Een niet zo erg lange nacht gehad, maar ik hoop straks in het vliegtuig nog even te kunnen slapen. Om 5 uur ben ik opgestaan en heb mijn spullen verder ingepakt. Na afscheid van Bram en Eric te hebben genomen ben ik met de taxi naar de ferry gegaan,

 welke om kwart over 7 naar Cebu (op het eiland Bohol) vertrok. De vaarreis duurde zo’n twee uur en het enige nadeel was, dat je niet buiten kon zitten en daardoor binnen in de airco zat. Brrr … wat koud! Nog wel even kunnen doezelen met een pareo om me heen tegen de kou.

In Cebu werd ik opgewacht door een taxi, welke me naar het vliegveld heeft gebracht. Hier zal ik mijn tijd moeten doorbrengen, alvorens ik kan boarden. Het vliegtuig naar Hongkong vertrekt om 12.30 uur en ik heb nog een uur of wat hier door te brengen. Aangezien het niet groot is en weinig winkeltjes, ben ik dan ook maar gaan koffiedrinken (moet immers nog echt wakker worden).

Rond kwart over 3 ’s middags in Hongkong geland en een visum ingevuld. Aangezien ik 9 uur overstap heb, wilde ik nog wel iets van Hongkong gaan bekijken. In de trein kreeg ik al de eerste indrukken van Hongkong: veel groen,


Hoge gebouwen in Hongkong

bergen en veel, heel hoge gebouwen. Aangekomen op het eiland bevond ik me in het businesscentrum. Daar liep ik dan in mijn backpack-kloffie. De te lopen route kon ik niet direct vinden, omdat straatnaambordjes niet echt duidelijk aanwezig zijn.


Drukte Hongkong

Dus maar even koffie gedronken en de kaart erbij gepakt op “Exchange Square”. Ik was zo met de kaart bezig, dat een man me aanbood om me te helpen. Blijkbaar zag ik er nogal verloren uit of was ik gewoon erg onhandig bezig ;)

De stad maakt een behoorlijke indruk: hoge gebouwen, veel verkeer, dure winkels (Gucci, Versace, Armani en Vuitton om maar iets op te noemen).


Neon in Hongkong

Verder zijn de vrouwen en mannen over het algemeen goed gekleed en komt de stad hectisch over. Bij de Peak Tram aangekomen, had ik een super uitzicht over de stad. Lekker iets gegeten en de avond zien invallen.


 Fontein Exchange Square.

De stad wordt dan verlicht door de neon op de gebouwen, de een nog gekleurder dan de ander. Na een tijdje boven te hebben rondgebracht met de tram weer naar beneden en weer terug gelopen naar “Exchange Square”.
Hier nog even een koffie genomen tussen de businessmensen. Iedereen in pak en ik daar in mijn backpack-kleding. Volgens mij was die tegenstelling best opvallend ;)

Hierna de trein weer genomen naar het vliegveld en daar zal ik nog de tijd doorbrengen, totdat half 1 vannacht het vliegtuig naar Amsterdam zal vertrekken. Ik zal dan om kwart voor 7 (Nederlandse tijd) aankomen … en terug kunnen kijken op een heerlijke vakantie!


 

 
 Reni
 

456.020709