Europa - Spanje - Alicante - Denia

Denia
Tekst en foto's: Nico Boelrijk

Reistijd: juni 2003

-Spanje - Alicante - Valencia

 

 

 

 
 

Maandag 16 juni 2003
Vandaag gaan we op stap. Wat zeg ik; we gaan vliegen naar Spanje. Ons doel is; vakantie houden in het penthouse van Rianne en Rick in Denia. Laten we beginnen bij het begin. Eerst alle reispapieren bij elkaar zoeken. Koffers in pakken en vooral niets

vergeten mee te nemen. Gerrit en Lenie komen ’s morgens op de koffie, om alles eventjes door te nemen. Je laat je huis voor 9 dagen achter en dan is het wel plezierig, als er iemand op je huis past.

’s Middags brengt Gerrit ons naar Zestienhoven. Zoals gebruikelijk zijn we veel te vroeg, maar het voordeel hiervan is, dat je een goed plaatsje in het vliegtuig krijgt. We staan als 2e in de rij voor de balie en het is 14.30 uur.

Het inchecken is zo gebeurd. Hierna wachten tot we kunnen instappen.
We wachten in het restaurant van het vliegveld Zestienhoven.
Het restaurant is op de 1e etage en je hebt direct zicht op de vliegtuigen. Ze staan als het ware vlak voor je neus. Het is druk. Er staan 2 vliegtuigen voor de deur. De achterste is voor ons bestemd. Om 16.00 uur kunnen we instappen.


Zestienhoven - Rotterdam

We lopen via de uitgang 5 naar het vliegtuig. Een Boeing 737. Een “klein” toestel. Plaats voor 198 personen. We zitten achterin stoel 25a+B . Anneke zit bij het raam. We vertrekken volgens schema om 16.30 uur. We taxiën naar de startbaan. Dan begingen we aan een 2 uur durende vliegtocht. De remmen gaan los en we worden stevig in onze stoelen gedrukt. In een snelle


Penthouse in Denia

vaart suizen we over de startbaan en dan… los van de grond en vliegen we zo “vrij als een vogeltje” in de lucht op weg naar Spanje. We zien aan onze linkerhand Berkel en Roderijs liggen en daarna verdwijnen we in de spaarzame wolken op naar de zon. Na 2 uur en 5 minuten landen wij in Alicante.

De vliegreis is voorspoedig verlopen. Geen turbulentie. We moeten even zoeken naar het kantoor voor autoverhuur. Gevonden.  We krijgen een VW Polo met airco. Uiteraard voorzien van een Spaans kenteken.
We rijden over de Tolweg naar Denia. Het is klimmen en dalen en de auto rijdt perfect. Airco in de auto, liefje wat wil je nog meer.

Na een uurtje zien we de flat van Rianne en Rick. We worden ontvangen door de familie. Rick – Rianne – Finy en Ruud. Het ontvangst is allerhartelijkst.
De drankjes ( bier – wijn) worden ingeschonken en hierna geproost.

Enkele lekkere hapjes worden geserveerd. Het is gezellig en er wordt gepraat over koetjes en kalfjes. Voordat je het weet is het al laat zeg maar gerust het is middernacht. We slapen als rozen met de airco op 2.

Dinsdag 17 juni
Om 7.30 uur is Anneke als eerste uit bed. Alles wordt uitgepakt. Om 8.30 uur zitten gezellig aan het ontbijt op het terras.

Er wordt plan de campagne gemaakt. We gaan naar het strand vlakbij het huis van Ruud en Finy.  Via Platja zijn we naar het huis van Ruud gelopen.  Het is zonnig weer. Temperatuur van plm 30 graden. Een klein briesje over het strand.

Schoenen en sokken uit en we lopen op de rand van de zee. Na een klein kwartiertje staan we op de hoogte van hun huis van Finy en Ruud geen spoor te bekennen, dus lopen we landinwaarts. Zo staan we voor het huis van hen.

Een rijtjeshuis. We worden verwelkomd door het echtpaar. Ze hebben een knus gezellig huisje. Boven de slaapkamer en de computerkamer. Een terras en een uitzicht op het gemeenschappelijk zwembad.


Op bezoek

Hierna gaan we naar het strand. Zonnen en zwemmen in zee. Lekker warm water. Na een uurtje hebben we het wel bekeken. Terug naar ons huis.Een drankje om het niet te verleren. ’s Middags gaan we ( Anneke en ik) fietsen in de omgeving. We gaan richting Gandia. Langs de 2 baansweg ligt een fietspad. Het is een gezellige warme rit.  We nemen een afslag naar het strand ( Platje).


IJsje eten in Denia

Bij een restaurant / hotel worden de fietsen aan de kant gezet en strijken we neer op een terrasje. Een groot en een klein biertje worden besteld.

Even later staan deze op tafel. Genieten van zon en de pils is een waar genoegen. Uitzicht op zee. Na een half uurtje gaan we langs het kiezelstrand terug naar huis.

We kunnen ongeveer halve kilometer op dit kiezelstrand rijden. Hierna weer terug naar de provinciale weg. Onderweg kopen we een paar sandalen voor mij. Niet duur en makkelijk voor de vakantie.

Even later staan de fietsen op stal en nemen we en luie stoel op het terras. Rianne en Rick moeten nog even op visite bij de buren.   ’s Avonds gaan we wandelen op de promenade van Denia.
Hier voegen Ruud en Finy zich bij de wandelclub. Om 20.30 uur gaan we sparerib

eten, althans dat is de bedoeling. Helaas pech.  De tent zit vol. We moeten iets anders bedenken.
Ruud weet nog wel een leuk tentje. We  rijden richting Gandia en langs het strand vinden we een gezellig vissersrestaurantje.

Hier strijken we neer en genieten van het uitzicht over zee en niet te vergeten de ondergaande zon. Een prachtig gezicht. Voor dat je het weet is het weer laat 23.00 uur.  We gaan terug naar huis. Hier nemen we nog een afzakkertje en kruipen in bed.


Onderweg naar Quadalest

Woensdag 18 juni.
Na het ontbijt en koffie gaan we naar Quadalest. Quadalest ligt aan een meer in het Zuiden van Spanje, richting Alicante. We nemen afslag 64 en dan op weg naar Quadalest.

We rijden rustig over een slingerweg. Het is prachtig weer. We genieten van het panoramische uitzicht. Na elke bocht een nieuw uitzicht.
 
We rijden op een hoogte van 1000 meter. Boven deze hoogte is het


Quadalest in het binnenland

een  ruig landschap.  Rotsen die als vingertoppen naar boven wijzen. Halverwege nemen we een kleine stop om de benen te strekken. Omstreeks 11.00 uur zijn we in Quadalest. Een bergdorpje. Dit dorpje is nu eigendom van de toeristen.

Elk huis of bedrijf is gericht op het toerisme.  Op het hoogste punt van deze berg staat een landhuis, een burcht. Het landhuis luistert naar de naam Ordunc.

Hier hebben we uitgebreid rond gelopen. Nabij het landhuis heb je uitzicht op het stuwmeer en achter het landhuis ligt een kleine begraafplaats. Hierna gaan we terug naar het centrum van het dorp.

Even buiten het centrum worden we  door middel van borden geleid naar een klein restaurant. Dit restaurant ligt op een splitsing van wegen. Leuk knus ingericht.

Eigenlijk is er geen plaats voor ons, maar de ober strijk zijn


Stuwmeer van Quadalest


Quadalest

hand over zijn hart en geeft ons een tafeltje. We hebben een lunch voor 9 euro per persoon. Het smaakt goed en de hoeveelheid is meer dan genoeg. Vervolgens gaan we terug naar Benidorm. We doen inkopen bij Carrefour. Carrefour ligt op de weg naar huis de E 15. Met de boodschappen in de achterbak rijden we naar huis.  ’s Avonds gezellig op het terras brood gegeten.
De tijd vliegt om en zo is het middernacht. Tijd om naar bed te gaan. We slapen als rozen.

Donderdag 19 juni
Om 8.30 uur uit bed. Uitgebreid ontbeten. Het weer is enigszins bewolkt, maar het is warm weer. We gaan naar het strand.

Lekker luieren op het strand, lezen en nemen een duik in zee. Dit is echt  vakantie. Niets hoeft – alles mag. 
Tussen de middag eten we brood uit het vuistje.  ’s Middags gaan we een eindje fietsen in het achterland. We lenen de fietsen van Ruud en Finy.

Op een Platja ergens langs de kust strijken we neer. Een drankje voor de gezelligheid en voor de dorst. ’s Avonds eten we sparerib bij E en E.  Letters staan voor Elisabeth en Eduard. Dit zijn Hollanders die 9 jaren geleden hier begonnen zijn.


Vrijdag 20 juni
Vandaag gaan we naar de burcht in Denia. Deze burcht ligt op grote hoogte en hier heb je een prachtig uitzicht over Denia en


In de burcht van Denia

de zee. We lopen over het terrein van deze burcht. We lopen over de ruïne van deze burcht. Inspannend lopen, maar wel gezellig.

Hier houdt het schrijven op!  Ik ben ziek geworden en heb tot het einde van de vakantie ziek op bed gelegen.  Jammer… maar het is niet anders.

Van Rianne en Rick zijn we naar het huis van Anneke de Wit gereden. Zij woont in Bisot, in een gezellig en riant landhuisje. Het huis ligt in de bergen en je moet over een slingerweg om er naar toe te rijden.
Het was mooi warm weer. Hier heeft Anneke ons de omgeving laten zien. Het was boeiend en gezellig, alleen… ik was ziek.

Misschien komen we nog eens terug bij haar en doen we dit nog eens dunnetjes over.


 


Nico